Wandelend

Wandelen verstilt, wandelen verbindt ons met de aarde maar ook met elkaar. Wandelen geeft lucht en ruimte en beweging in het proces. Tijdens het wandelen vertrouw je elkaar gemakkelijker iets toe. Ook als er tijd nodig is voor reflectie kan dat, in alle rust zonder dat er een stilte valt die verstikkend wordt.

Daarnaast is wandelen stress regulerend en geeft het de mogelijkheid om op alle mogelijke manieren gebruik te maken van de natuur en van de omgeving.

Counselling is een vorm van individuele psychosociale begeleiding. Counselling bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënt. De counsellor helpt de cliënten om de situatie waarmee zij zitten inzichtelijk te maken en leert hen beter omgaan met de bestaande problemen.

De kernwaarden van een counsellor zijn wederzijds respect, luisteren, empathie, zelfkennis, veiligheid, vertrouwen en gelijkwaardigheid.
Afhankelijk van wat zich aandient werk ik ook met systemisch werken, voice dialogue, transactionele analyse.

Een wandelsessie duurt 1,5 maximaal 2 uur. We spreken ergens af waar we rustig kunnen wandelen in polderpark Cronesteyn, de Leidse Hout of een ander groen gebied in Leiden of omgeving.

 

“Ik doe tijdens het wandelen makkelijker inzichten op en kan veel meer mezelf zijn. Het voelt gelijkwaardiger. Het is soms ook prettig dat je elkaar niet hoeft aan te kijken tijdens het wandelen.”

 

.

.

Copyright © Praktijk voor Verliesbegeleiding.