Vrijblijvend kennismaken

Voorafgaand aan de begeleiding hebben we eerst een kennismakingsgesprek. We bespreken je situatie en kijken of je met je begeleidingsvraag op het juiste adres bent. Dit gesprek kan plaatsvinden binnen een week nadat het eerste contact gelegd is, aan dit gesprek zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Sluit het aan dan volgt een binnen twee weken wandelafspraak. Buiten wandelend, met aandacht voor de natuur zullen we in gesprek zijn. We praten over het verlies en alles wat het teweeg heeft gebracht. Het leidt tot zelfreflectie, inzicht in hoe jij met rouw omgaat. Soms nodig ik je uit tot eigen activiteit b.v. een herinnering opschrijven, een bezoekje brengen.
De doelstelling is dat je na een aantal bijeenkomsten weer zelf verder kan, met nieuwe perspectieven en vaardigheden. Tussentijds en na afloop vindt een evaluatie plaats.

Veiligheid en vertrouwen zijn belangrijke uitgangspunten bij mijn begeleiding. Er gaat nooit informatie naar derden zonder je toestemming. De ethische gedragscode van de beroepsvereniging ABvC is leidend.

Zodra we na het kennismakingsgesprek overgaan tot een eerste (wandel)afspraak dan is de behandelovereenkomst van kracht.

Bij eventuele klachten is de klachtenprocedure van de Scag van toepassing.

Voor het intakegesprek spreken we af in de praktijkruimte in de Brederostraat in Leiden, met mogelijk een korte wandeling in park Kweeklust.
Deze praktijkruimte is tevens de uitwijkmogelijkheid als het weer een buitenafspraak niet toelaat. Mocht het wandelen fysiek een probleem zijn dan kunnen we altijd zoeken naar een andere mogelijkheid om buiten te werken.

Bereikbaarheid: De Brederostraat ligt in de wijk “Lage Mors”, 15 minuten lopen vanaf het station, bushaltes: Muiderkring en Damlaan. Er wordt betaald voor het parkeren, de eerste 2 uur geldt een tarief van 10 cent per uur.

 

“Normaal blijf je met slecht weer binnen, terwijl het juist zo goed voor je gemoed is om toch even naar buiten te gaan”.

Copyright © Praktijk voor Verliesbegeleiding.