Referenties

(Man 57) De manier van werken heb ik als prettig ervaren. Ik kwam letterlijk in beweging. Je luister en hoort goed, weet de draad goed vast te houden en durft ook met de belangrijke vragen te komen. Ik heb nu zelfs het idee dat ik verder ben dan ik voor het verlies van C was.

Mijn valkuil is nu nog dat ik veel wil doen, er zit nog een rest in mij van mijn best doen. Dat doe ik al mijn hele leven, het is een sterk overlevingsmechanisme, dat feitelijk niet meer functioneel is. Ik begin mij daar steeds meer bewust van te worden. Ik leer heel langzaam dan wel keuzes te maken, te ervaren wat er voor mij echt toe doet. Ik krijg meer oog voor wat ik zelf graag wil doen, keuzes te maken en prioriteiten te stellen, binnen en buiten het werk.

Je werkwijze is plezierig, helder, prettig confronterend. Ik heb in het werken met jou veel over mijzelf geleerd, ook over mijn communicatie met anderen, inspirerend en het heeft ook al resultaat. Dank je wel, Greetje!

(Vrouw 67) Aan onze gesprekken heb ik heel veel gehad, je hebt op de goede manier en op de juiste tijd, de goede dingen gezegd die ik nodig had, en al viel het af en stil, dat was ook goed, alhoewel ik dan wel dacht  “nou ja, loop ik hier, wat doe ik hier” maar gek genoeg waren die stiltes ook weer prettig.

De opdrachtjes die je me aanreikte waren goed, en uitvoerbaar.  Ze werkten namelijk goed en mogelijk kan ik daar nog vaak aan terugdenken en er ook wat mee doen.

(Vrouw 56) Wat heeft het me gebracht? Dat de manier waarop ik mijn verdriet beleef, mijn manier is en dat dat goed is, maar ook dat er veel liefde om me heen is en dat die liefde geuit wordt op de manier van de ander. Daarvoor zijn mijn ogen geopend. Tevens heb ik geleerd dat ik niet meer het kleine meisje ben, maar een volwassen vrouw die geen verantwoording meer hoeft af te leggen. Het is nu tijd dat ik goed voor mezelf ga zorgen en me minder afhankelijk opstel van mijn omgeving.

(Vrouw 24) De reden dat ik kwam was omdat ik mij onrustig voelde en last had van paniekaanvallen. Doemdenken over verschillende scenario’s was ik erg goed in. Ik had niet het vertrouwen dat mijn leven, na het overlijden van mijn moeder, goed zou gaan.
Ik ben mij meer gaan focussen op zorgeloosheid. Proberen mij minder zorgen te maken in plaats van overbezorgd te zijn. En ik probeer wat meer rust te krijgen in mijn dagelijks leven. Het lukt mij goed want ik heb geen angst / paniek aanvallen meer gehad. Ik heb meer energie en presteer daardoor ook beter.

 

 

Copyright © Praktijk voor Verliesbegeleiding.